De beginnende nagelstyliste

Gepubliceerd op 23 maart 2023 om 14:40

Als je net bent begonnen zie je door de bomen het bos niet meer!

 

Waar moet je beginnen...

 

Je hebt de opleiding gevolgd met een bepaald merk waar je voor hebt gekozen. Past dit merk nog bij je? Was de opleiding wat je verwacht had? Ga je meteen vervolg opleidingen/cursussen/trainingen volgen?

Toen ik begon als nagelstyliste in 2008 had ik een all-round opleiding afgerond, een advertentie uit gezet en ik dacht de klanten komen vanzelf.

Maar dit was helaas niet zo...

 

Het perfecte plaatje:

Wat is voor jou het perfecte plaatje? Hoe ga je dit perfecte plaatje realiseren? Wat als je denkt daar te zijn, is het dan nog perfect? Want je blijft je steeds door ontwikkelen en je verwachtingen worden steeds anders.

 

Wat zijn sterke punten om te hebben:

1) Een goede website.

Ga je die zelf maken, laten maken (uitbesteden) of maandelijks huren.

Een website zorgt ervoor dat je 24 uur per dag vindbaar bent voor je klant.

 

2) Een Google vermelding

Wil je goed vindbaar zijn in Google? Ga je een Google Bedrijfspagina maken? Hoe hoog wil je vermeld staan in Google met je bedrijf in jouw regio?

Hoe ga je reviews verzamelen?

Als je zelf via Google een bedrijf opzoekt en je ziet bedrijven, hoever ga je door scrollen? Je gaat vaak niet verder dan de eerste pagina, en soms zelfs niet verder dan de eerste 5 a 10 bedrijven. Dit doet jouw klant ook. 

 

3) Online afsprakensysteem

Wil je werken met een line afsprakensysteem, zoja welke? Weet je wat de voor- en nadelen zijn van een online afsprakensysteem? 

Hoeveel klanten willen graag online een afspraak kunnen inplannen op het moment dat het hun uitkomt? Kijk naar jezelf, als je ergens een afspraak wilt maken doe je dit ook graag online of wil je hiervoor bellen wanneer het bedrijf telefonisch bereikbaar is? 

 

Wat is jouw doelgroep/ideale klant:

Het allerbelangrijkste is wel om duidelijk te hebben wie jouw ideale klant is. Hier kan je jouw website, je social media, etc. naar gaan inrichten. 

Met welk systeem werk je (gellak, biab, acrylgel)?

Toen ik begon was mijn doelgroep de vrouw tussen de 16 en 80 jaar die kunstnagels wilden. Maar dit werkte al snel niet kwam ik achter.

Wees specifiek en beschrijf jouw ideale klant helemaal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.